unity 3d Oyunun uyku moduna girmemesini sağlamak


Merhabalar android,ios veya windows phone uygulamalarında başıma gelen ve indirdiğim bazı uygulamalarda aşıma gelen bir sıkıntı diye bileceğim bir şeyden bahsedeceğim benim başıma çok geliyor .
Örnek: bir oyun oynuyorsunuz ve bir anda başka bir şey ile ilgilenmeniz gerekti ilgilendiğiniz işiniz bitip telefonu elinize aldığınızda fark edersiniz ki ekran kararmış ve kitlenmiş  kilidi açıp oyuna dönmeye çalışırsınız ama oyun baştan yükleniyor der işte en can sıkıcı noktası bu .
Bende bu can sıkıcı olayın başınıza gelmesin uygulamalarınızda kullana bilesiniz diye bir kaç sitede dolaşırken bir kod rastladım ve denedim sonuç olumlu oldu konuyu daha fazla uzatmadan koddan bahsedeyim 
tek satırlık basit bir kod parçası 
Screen.sleepTimeout = SleepTimeout.NeverSleep;

Bu kodu Sahnede sürekli bulunacak ve içinde bir script olan objenin Update fonksiyonuna yazarsanız çalışır ama unutmayın bütün sahnelerde olması gerekiyor .
örnek kod resmi:

Sormak istediklerinizi hızlı iletişim veya yorum olarak yollaya bilirsiniz.






Sunal Orhon

Unity ile Oyun Geliştirmekte olan ve farklı oyun motorlarını araştırıp merak salan her an farklı hevesleri bulunan türk oyun geliştirici şu aralar web servisler ile ugraşıyorum oyunlarda kullana bilmek için .. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyunlarımı geliştirmeme yardımcı ol .