Unity ile Google Playe uygun apk çıkartmak

Merhabalar bugün aklımda saklamadığım bir yerde not olarak elimde bulunan  kafamı karıştırmasın diye notlarla yaptığım bölüm unity'den google playe uygun apk almayı yazmak istedim bende ilk başladığımda nette YASİR KULA arkadaşımızın yazdığı kaynaktan yararlanmıştım ve ne olur ne olmaz diye not almıştım bugün blogumda paylaşmak istiyorum kendimi de not defterlerinden kurtarmış olacağım .
şimdi başlayalım resimli bir anlatım yapacağım yararlı olması için 

1. İlk olarak  build settings tıklıyoruz 

Daha sonra Player Settings tıklayarak 


Inspector panelini açıyoruz bizim yapacağımız bütün işlem burada aslında

Şimdi Other Settings bölümüne tıklıyoruz ve burdan identification   altında yapmamız gereken asıl olaylar var ilk olarak 
değiştirmemiz gereken bölüm Bundle Identifier = bunu açıklamak gerekirse bu bizim oyunumuzun veya uygulamızın yapımcısını ve ismini tanımlayan kısım olarak adlandıra biliriz bütün uygulamaların çıkartılırken doldurulması gereken bölümdür.
bu kısmın doldurma şekli "com.şirket ismi veya yayıncı adı.oyun adı" bu kısımda aktarmak istediğim bir şey oyun adının düzgün şeçilmesi gerektiği google play buna dikkat ediyor oyunumuzun linkinde bu adı kullanıyor yani hangi ülkeye göre oyun çıkartıyorsanız bunu ana uygun yaparsanız daha mantıklı olur
ve son olarak uygulamamızın en düşük hangi android sürümde kullanıcıya sunulacağıdır 
burada uygulamanıza göre şeçerseniz ilerideki sıkıntılı yorumlardan bir parça kurtulursunuz diye düşünmekteyim 
Not: Bundle version bölümünü şuan ellemenize gerek yok ama Güncelleme yapacak olursanız 
bundle version code ile beraber değiştirmek zorundasınız.


2. bölüme atladık herkezin şasırdığı bölüm .
Publishing Settings (Keystore)
Açıklamak gerekir se uygulamanızın güvenlik ve güncellemelerde sizden başkasının ulaşamaması için gereken bölüm.

Burada yapmamız gereken Create New Keystore tıklamak 
ve Browser KeyStore tıklayarak keystorunuzu silmeyeceyiniz biryere güzel bir isimle kaydetmeniz ve daha sonrasında keystore password giriyoruz bunu sağlam bir şifre girin diyorum ben ve bir yerde not olarak dursun .
daha sonra Alias dan Create a new key diyin karşımıza bir bölüm açılacak

burada yapacağımız iki şey var Alias bölümene uygulamamızın ismini giriyoruz ve birde şifre giriyoruz daha sonra Create Key diyoruz ve uygulamamız apk çıktısını almaya hazır durumda .

Alisadan Oluşturduğumuz keyi seçip altına şifremizi girelim ve FİLE > BUILD SETTİNGS diyelim ve burada building edelim istediğimiz yere kayıt edelim apk mızı.
okuduğunuz için teşekkür ederim yararlı olduysa ne mutlu bana konu hakkında sormak istediklerinizi yorum bırakırsanız sevinirim iyi çalışmalar.























Sunal Orhon

Unity ile Oyun Geliştirmekte olan ve farklı oyun motorlarını araştırıp merak salan her an farklı hevesleri bulunan türk oyun geliştirici şu aralar web servisler ile ugraşıyorum oyunlarda kullana bilmek için .. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyunlarımı geliştirmeme yardımcı ol .